Zýmē

Celestino Gaspari, som i dag driver vingården Zýme i San Pietro di Cariano i hjertet af Valpolicella Classico, er opvokset med vin, og der har gennem hele hans lange karriere været en lige linje - en higen og søgen efter at frembringe det ypperligste indenfor vinproduktion i Veneto regionen.

Han startede med at arbejde på sin fars vingård i det østlige Veneto i Val d' Illasi i 1970'erne. Siden gik vejen fordi den gamle nestor i Veneto, Guiseppe Quintarelli. Det var her, at Celestino lærte vinkunstnens magi. Det var både ånd- og håndarbejde af højeste klasse efter de gamle traditioner. Dette samarbejde stod på i 11 år fra 1986 -  1987. Da Celestino forlod Guiseppe var det nu også hans svigerfar, han sagde farvel til, idet Celestino var blevet gift med Guiseppes yngste datter.

Herefter fungerede Celestino som vinkonsulent og arbejdede i de efterfølgende år med bl.a Villa Monteleone og Tenuta Sant´ Antonio, med hvem han samarbejdede i 8 år.

I 2003 startede han vingården "Zýme", hvilket er det græske ord for gær. Selve vinproduktionen startede dog allerede i 1999. Zýme oprettede Celestino Gaspari sammen med to andre vinfolk fra Veneto, men i dag er det Celestino, som er ene mand på kommandobroen.